Kasa uzajamne pomoći

Kasa uzajamne pomoći predstavlja zajednički novčani fond svih članova našeg sindikata i koga se članovima, po utvrđenom redu, isplaćuju jednokratne finansijske pozajmice. Sredstava u tom fondu formiraju se tako što se svakom članu sindikata mesečno odbija jedan odsto (1 %) od neto mesečne zarade. Ulog i otplata duga odbija se članovima Kase preko platnog spiska.

Maksimalan iznos pozajmice iznosi 72.000 dinara. Član Kase može uzeti i manji iznos, u skladu sa svojim potrebama i visinom primanja. Član Kase uzajamne pomoći istovremeno mora biti i član Sindikalne organizacije gradske uprave.

Preuzmite pristupnicu kasi Pristupnica

Nameru da hoće da uzme novčanu pozajmicu član Kase saopštava svom sindikalnom povereniku, popunjava neophodne obrasce, a formulari se potom upućuju sekretaru ili predsedniku Sindikalne organizacije. Novčana sredstva uplaćuju se na tekući račun člana Kase.

Pozajmica se daje na maksimalno 12 meseci i vraća u 12 jednakih mesečnih rata. Rate se odbijaju od svakog dela ličnog dohotka. Zaposleni ne može uzeti novu pozajmicu dok u potpunosti ne vrati staru.

Kada član Kase odluči da se iščlani ovog fonda, ima pravo na povraćaj svojih, do tada, uplaćenih sredstava. Član koji se jednom iščlani ili bude isključen iz Kase uzajamne pomoći i podigne svoj ulog,ima pravo ponovnog učlanjenja ali novčanu pozajmicu može dobiti tek posle 1 godine članstva u kasi. Novi član kase, novčanu pozajmicu može uzeti tek posle 6 meseci članstva


O nama

ORGANIZACIJA SINDIKATA GRADSKE UPRAVE GRADA BEOGRAD
sa sedištem u Beogradu, Trg Nikole Pašića br.6
koga zastupa predsednik Nevenka Jakšić
PIB 102415866, Matični broj 17602683

Kontakt

Beograd
Srbija
sindikat@beograd.gov.rs